فرش کامل ترین مواد و متریال عایق برودتی : همان طور که در ابتدای این بخش مختصرا توضیح دادیم، به طور کلی انواع عایقها در دو دسته عایق حرارتی و عایق برودتی تقسیمبندی میشوند. عایقهای حرارتی تحت عنوان عایق گرم نیز شناخته میشوند و اجازه عبور انرژی گرمایی و حرارت را از خود نمیدهند. در نتیجه گرمای داخل فضا یا چیزی را که عایق کرده باشند، حفظ میکنند.
بر این اساس عایقهای حرارتی در جاها و تجهیزاتی مانند موتورخانهها، سیستمهای گرمایشی و دودکشها که دمای داخلی بیشتر از دمای خارجی است، استفاده میشود. محدوده دمای کاری عایقهای حرارتی بسته به نوع آن از 25 تا 300 درجه سانتیگراد متفاوت بوده و از عواملی است که بر قیمت پشم شیشه تاثیر میگذارد. در مقابل عایقهای برودتی به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی سرمایشی طراحی شده و در جاهایی به کار میروند که دمای داخلی کمتر از دمای خارجی بوده و هدف از عایق کاری، حفظ سرمایش داخل محیط است. بر این اساس از عایقهای برودتی یا عایق سرد در سردخانهها، یخچالها و خنکسازها استفاده میشود. محدوده دمای کاری عایقهای برودتی بین 100- تا 100 درجه سانتیگراد است. به همین دلیل در جاهایی که دما از 100 درجه سانتیگراد بیشتر نمیشود، میتوان از این نوع عایقها نیز برای جلوگیری از هدررفت انرژی گرمایی استفاده کرد. به چنین محصولی که همزمان هر دو کارکرد جلوگیری از اتلاف انرژی گرمایشی و سرمایشی را دارد، عایق حرارتی برودتی میگویند.
کاهش هزینه های انرژی:
جلوگیری از هدررفت انرژی باعث کاهش مصرف برق برای سیستمهای سرمایشی و گرمایشی میشود.
افزایش دوام ساختمان:
جلوگیری از تغییرات دمایی شدید در سازه به افزایش عمر مفید آن کمک میکند.
کاهش اثرات زیست محیطی:
کاهش نیاز به انرژی به معنای کاهش تولید گازهای گلخانهای و آلودگی محیط زیست است.
عایقکاری برودتی در ساختمانها یک ضرورت برای بهینهسازی مصرف انرژی و افزایش راحتی ساکنان است. انتخاب درست مواد و اجرای صحیح میتواند به کاهش هزینهها، بهبود بهرهوری انرژی، و حفاظت از محیطزیست کمک کند. این فرآیند نهتنها در ساختمانهای مسکونی، بلکه در فضاهای تجاری و صنعتی نیز تأثیر قابلتوجهی دارد.