انواع استفاده و کاربرد قیر معدنی گیلسونایت : استفاده از قیر معدنی باعث کاهش پیدا کردن شیارها (رد چرخ) و سایر مشکلاتی که باعث از بین رفتن آسفالت در حین ترافیکهای سنگین و تحت تاثیر هوای گرم ایجاد می شود و کاهش حساسیت حرارتی قیر ، بنابراین باعث عملکرد خوب آن در دماهای بالا و همچنین کمتر آسیب دیدن آن در دماهای پایین می شود. قیر معدنی را می توان به صورت مستقیم به قیر داغ اضافه کرد و یا با آسفالت مخلوط کرد که بسیار همگن شدن و جذب قیر معدنی را دارد.همچنین باعث کاهش عملیات پیمانکاری می شود. معادن عمده قیر طبیعی در ایران واقع در کرمانشاه و ایلام و همچنین لرستان است. قیرهای طبیعی به صورت جامد و دمای نرمی بالا موجود است. قیر طبیعی استخراج شده در این مناطق عمدتا به عنوان کمک سوخت در کوره های آهنگری و یا در کک سازی مصرف می گردد.کاربربرد قیر معدنی در صنایع ایزولاسیون، پوشش لوله،کک سازی،سیمان حفاری و آسفالت است.
قیر طبیعی یک محصول بسیار ارزنده است که در صنعت راه سازی و عایق کاری در تمام دنیا نقش مهمی دارد. قیر طبیعی را میتوان در قسمت های مختلف دنیا از جمله آمریکا و به خصوص ایران یافت . در صورتی که قیر طبیعی در سایر مناطق کشورمان نیز وجود دارد، تولید آن اساساً در کرمانشاه است. استفاده از قیر در صنایعی مثل نفت و گاز، ساختمان سازی و ریخته گری اهمیت تولید قیر طبیعی را در ایران افزایش داده است. در نتیجه ایران به عنوان یک عامل کلیدی در تولید و عرضه جهانی این محصول مطرح شده است. گیلسونایت یک هیدروکربن طبیعی و رزینی است که خواص منحصر به فردی دارد و در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. برای تعیین مقدار مناسب گیلسونایت در محصول خاص خود، باید عوامل زیر را در نظر بگیرید:
قیر طبیعی مناسب را به شیوههای مختلفی شناسایی میکنند که در صنایع گوناگون با اهداف مختلف، کاربرد دارد. بهطور کلی قیر معدنی مناسب قابلیت آمیخته شدن بالایی با قیر نفتی دارد و پس از آمیختگی، محصولی مناسب و مطابق با قیرهای استاندارد راهسازی از آن به دست میآید. مصارف قیر معدنی بسیار است؛ برای مثال از آن در صنایع رنگ و رزین برای پوشش محصولات و یا در ریختهگری به عنوان افزودنی استفاده میشود.