انواع ایزوگام و تفاوت آن ها در عایق کاری : عایق رطوبتی ایزوگام بر پایه قیر پلیمری پلاستیکی BPP نوع دیگری از ایزوگام می باشد. به صورتی که قیر عایق رطوبتی می باشد که از قبل ساخته شده است مورد استفاده قرار می گیرد. از مزایای این نوع ایزوگام می توان از انعطاف پذیر بودن تا سرمای -۵ درجه و در گرمای زیاد تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد اشاره کرد. یکی دیگر از مزایای BPP وزن بسیار پایین آن به علت ساخته شدن از قیر خالص می باشد که از سنگین شدن و فشار بر روی سازه ساختمان جلوگیری می کند.
ماده اصلی این نوع ایزوگام از قیر خالص ۶۰-۷۰ می باشد که این نوع قیر از کیفیت بسیار بالایی تشکیل شده است. عایق رطوبتی پلیمری پلاستیکیتولید شده با قیر خالص برای آب بندی بام با پوشش آسفالت ، سیمان و موزاییک مناسب است. ایزوگام در زمان نصب بوی قیر را داشته و به دلیل فاصله مولکولی میزان چسبندگی اش فوق العاده زیاد است و به همین جهت ضخامت کمتری دارند. عایق رطوبتی ایزوگام بر پایه قیر اکسیده BOF)) نوع دیگری از ایزوگام است که، این محصول یک عایق رطوبتی پیش ساخته بر پایه قیر اکسیده است که با یک لایه فایبرگلاس تیشو (نمد الیاف شیشه) و یک لایه پلی استر نبافته مسلح شده است.
این محصول در کاربردهای صنعتی نظیر عایق رطوبتی ساختمانی بام و کف، لاستیک ها، پوشش لوله، رنگ و... به کار میرود.دسته بندی و کد گذاری قیر اکسیده به کمک نقطه نرمی و درجه نفوذ است .قیر اکسیده از معیارهای حلالیت و کاهش وزن در اثرات حرارت نیز مطابق استاندارد پیروی میکند. نقاط نرمی قیرهای اکسیده از قیر نفوذی متناظرشان خیلی بالاتر است، در نتیجه حساسیت حرارتی قیرهای اکسیده بسیار بالاتراست .در هنگام نصب قیر اکسیده بوی گازوئیل استشمام شده و دود تولید میگردد و علت ضخامت زیاد آن به علتچسبندگی کم قیر اکسیده می باشد.
نتیجه گیری: با این وجود ایزوگام BPP نسبت به ایزوگام BOF از مزایای بیشتری برخوردار می باشد.در هنگام نصب عایق از تجهیزات ایمنی مانند کلاه ایمنی، دستکش و کمربند نگهدارنده استفاده کنید.پیش از نصب عایق از خشک بودن سطح کار و بتن سازه اطمینان حاصل کنید تا پس از نصب به علت خروج بخارات حاصل از تبخیر رطوبت، عایق از سطح کار جدا نشود.پس از نصب عایق، در صورت ادامه عملیات ساختمانی باید سطح عایق پوشش داده شود تا از صدمه خوردن عایق پیشگیری شود.